Skip to main content

Over mij

You'll need a good companion, for this part of the ride

Bruce Springsteen

Mijn hele leven was ik aan het presteren. Had ik het ene doel bereikt, dan lag het volgende alweer klaar. En ik kon alleen het grote einddoel zien, zonder dat ik in staat was de kleine stapjes op te merken, laat staan te vieren.

Ik kon niet echt genieten van dat wat ik bereikt had, omdat ik vooral in de toekomst leefde. En ik was zo bang om te af te gaan, dat ik alles maar op safe speelde. Dan kon ik in elk geval niet afgewezen worden.
Mijn leven was op die manier wel klein. Prima, maar klein.

Maar ik wilde meer. Meer passie, meer enthousiasme, meer verbinding en meer vreugde. Daarvoor had ik mijn zekerheden op te zeggen en voor onzekerheid te gaan. En dat was eng. Ik heb nooit geleerd anders dan normaal te doen. Mijn hoofd boven maaiveld uit steken kon ik maar beter niet doen. Nu konden mensen me weleens niet meer zo leuk vinden.
Maar het tegenover gestelde was waar. Ondanks dat ik het eng vond, kreeg ik meer energie. Ik voelde me ontwikkelen. En stemmingen werken aanstekelijk. Dus de mensen om mij heen reageren ook enthousiast op mijn verhalen over de reis die ik maak.

Inmiddels woon ik samen met mijn vriendin Jacqueline en onze zoon Karsten. 

Heb ik nooit ergens last van sinds ik NLP-trainer ben en maak ik geen fouten meer? Nou, ik struikel nog regelmatig en weet het soms ook even niet.

Maar door NLP in mijn leven te integreren wordt het wel zachter en blijf ik er minder lang in hangen.
Dus wanneer ik val, blijf ik soms even liggen en sta weer op als ik zover ben.

Ik heb 15 jaar als fysiotherapeut gewerkt. De laatste jaren was het vooral coachen. Ik zag vooral spanningsklachten en langdurige pijnklachten. Ik vind dat mensen onnodig last hebben. Want er is wat aan te doen. Het is simpel, maar niet altijd makkelijk.

Daarom besloot ik mijn eigen trainings- en coachpraktijk te beginnen. Om mensen te helpen verandering aan te brengen in hun leven.